Inschrijving PWN Egmond Halve Marathon geopend

12-01-2014 PWN Egmond Halve Marathon Egmond Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Vanaf vandaag is inschrijven voor de PWN Egmond Halve Marathon weer mogelijk. De winterklassiekers op zondag 11 januari 2015 staan bekend om het prachtige parcours langs de Noord-Hollandse kust, maar het strand en de duinen maken het ook zwaar. Niet voor niks heeft het evenement een heroïsche reputatie. Als hardloper moet je één keer in je leven aan dit evenement hebben deelgenomen.

De zaterdag is traditioneel voor de fietsers die deelnemen aan de AGU Egmond-Pier-Egmond. Op de zondag starten 17.000 hardlopers op de Boulevard-Noord voor hun deelname aan de PWN Egmond Halve Marathon. Het evenement wordt ook wel de meest legendarische halve marathon van Nederland genoemd. Het uitdagende parcours van 21,1 of 10,5 km gaat over het strand en door de glooiende duinen van het Noord-Hollands Duinreservaat. Het karakter van de wedstrijd wordt verder bepaald door de wisselende elementen. Een smal strand, storm, lage temperaturen of misschien wel een heerlijke winterzon, lopen in Egmond is altijd weer anders.

12-01-2014 PWN Egmond Halve Marathon Egmond Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

combiklassement
Voor de echte sportfanaten is het mogelijk om aan beide evenementen mee te doen, ook wel het Combiklassement genoemd. Op zaterdag wordt dan de ATB strandrace gefietst en zondag de halve marathon gelopen. Elk jaar zijn er een paar honderd diehards die deze uitdaging aangaan.

inschrijving
Het inschrijfformulier van de evenementen is te vinden op www.aguegmondpieregmond.nl en www.pwnegmondhalvemarathon.nl. De inschrijving sluit op 14 december. De limiet van 3.500 fietsers voor AGU Egmond-Pier-Egmond wordt echter vaak al eerder bereikt. Vorig jaar werd ook de deelnemerslimiet van 17.000 voor de PWN Egmond Halve Marathon vroegtijdig behaald.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>