Jip Vastenburg pakt titel 5.000m: ‘Het kost meer energie om boven de 16 minuten te lopen’

27-07-2014 NK Senioren Amsterdam Nederland Atletiek foto: Kees Nouws /

Jip Vastenburg pakte vandaag met overmacht de nationale titel op de 5.000m. De pupil van Johan Voogd koos vanaf het startschot meteen haar eigen tempo en liep solo naar een tijd van 15:. Het leverde haar een verbetering van het kampioenschapsrecord op. ‘Het is een grote naam dus dat is een mooi extraatje.’

Vastenburg had er geen moment over gedacht om het rustiger aan te doen bij deze wedstrijd. ‘Ik voelde me de hele week goed, echt zware trainingen ga ik niet meer doen. Dit was de laatste serieuze prikkel richting Zürich.’ Morgen vertrekt Vastenburg naar het Duitse Bad Dürheim om zich in alle rust voor te bereiden op het EK.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>