Waarschijnlijk Bekele in Chicago Marathon en Wilson Kipsang in New York aan de start

KenenisaBekele504_LV
Foto: Losse Veter

Deze week gaan de World Marathon Majors Chicago, New York en Berlijn, voor zover de laatste dat nog niet heeft gedaan, bekend maken welke toppers aan de start komen.

door René van Zee

Zeer waarschijnlijk start Bekele in Chicago, wereldrecordhouder Wilson Kipsang en Geoffrey Mutai lijken te hebben gekozen voor New York en in Berlijn starten wereldrecordhouder 25km Dennis Kimetto, Tsegay Kebede, Geoffrey Kipsang, de wereldkampioen halve marathon 2014, en Emanuel Mutai.

Rita Jeptoo verdedigt in Chicago haar titel bij de vrouwen.

De Lage Landen Marathon Eindhoven komt deze week met een persconferentie. Zoals bekend wil de Lage Marathon Eindhoven een aanval doen op het wereldrecord van Wilfred Kipsang. Door de constructie van de World Marathon Majors, waar heel veel geld is te verdienen, was het voor de organisatie van Edgar de Veer geen eenvoudige opgave kandidaten te contracteren. Tijdens de persconferentie op 10 juli komen we in ieder geval meer te weten.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>