Column Dolf Jansen: ‘Muscle Support’

Dolf jansen Muscle Support Column 1

Ik zie een jonge vrouw hardlopen, en behoorlijk hard ook. Waarbij ik moet vermelden dat ik ooit in mijn leven ook best hard hardliep, maar dat is enigzins jaren geleden, plus de vrouw die ik zie loopt in en door een commercial, en dan weet je het natuurlijk nooit helemaal zeker. Mag ik u herinneren aan die kaas-commercials waarin een jogger (puffend, zwetend, hijgend en roodaangelopen, natuurlijk) op het bankje in het park waar hij neerplofte min of meer werd uitgelachen door iemand die plakjes magere kaas in haar mond poropte, want zij hoefde helemaal niet te joggen want zij at magere kaas en wat er niet aankomt hoeft er ook niet af…..zoiets. Ik word alweer kwaad als ik er aan denk, wat een ongeevenaarde onzin, domme kaasboerin!

Afijn, terug naar wat ik zie, en voel ook. Ze loopt mooi, soepel, leuk blond staartje, dwars door een stad en daarna even uithijgend voor de deur. Uitgelopen. Althans, op dat moment komt een prettig gevormde jongeman in loopkleren een andere deur uit, en vraagt waar ze gaat lopen…in het park wellicht?! En verdomd, ze zegt oke en gaat alweer. Motto: Run. And run.

Het gaat over kleding van ASICS, die extra muscle support geeft, de spieren in de benen en de romp net even wat extra verwend waardoor je loopt. En loopt. En loopt…

Ik ben toch benieuwd. Was ik ook al toen ik n paar jaar geleden die strakke zwarte sokken zag opduiken, om de kuiten van allerlei topatleten. Het zag er soms niet uit, maar een kniesoor die daar op let, en sinds ik mezelf wel eens in een toevallige spiegel zag, ben ik echt geen kniesoor meer.

En wat wil nou het onwaarschijnlijke toeval: ik heb een compressietight en bijpassend shirt in de kast liggen. Hetgeen betekent dat ik me gedurende het volgende witje op uw scherm ga omkleden, een duurloop lopen en aansluitend direct verslag zal doen. Waarbij ik al vantevoren wil mededelen (nee, niet om me in te dekken, maar om de onderzoeksresultaten zo geldig mogelijk te krijgen…) dat ik de afgelopen dagen nogal wat ‘pijn in de pootjes’ had, spier in bovenbeen, hamstring, voeten…afijn. Ik ga m’n pezige lijf in strakke ASICS hullen (autocorrect schreef hulken, maar dat is niet echt een werkwoord en zo gespierd ben ik nou ook weer niet, laat staan groen!), en lekker lopen. U hoort van me…

Dat witje werd wat langer, inderdaad. Ik heb er net in (mee?) gelopen en eerlijk gezegd gisteren ook. Ja, ik loop elke dag en ja, mijn spieren kunnen elke dag wel wat extra support gebruiken.

And here is the vote of the Ouderkerk-jury: Ze zitten erg lekker, tight en shirt ook; ze staan erg lekker, oke mooi, oke als je lichaam het kan hebben doen de muscle supports daar zeker niks aan af; ze voelen strak als je ze aandoet (bij het bovenste stuk van de tight hoorde ik beide keren n bijna-scheur-geluidje, maar dat is gewoon de stof die mijn lijf verwelkomt…), maar daarna eigenlijk niet meer; en ik geloof werkelijk dat de spieren, de romp, etc. het prettig vinden, de steun. Niet dat ik opeens of zomaar helemaal zonder pijn(tjes) liep, maar het voelde fijn.

Ik zeg er gelijk bij: er is niks wetenschappelijks aan mijn ‘onderzoek’ en er is ook niks volledig-objectiefs aan, de redactie van Kassa staat te schuimen achter de camera, maar u begrijpt wat ik bedoel. Denk ik. Geloof ik. Weet ik. Waar nog bijkomt dat ik vaak denk dat iets werkt als je erin gelooft.

Een collega van mij in het cabaretteketet-vak is wat forser gebouwd dan ondergetekende. Een vol Hollands lichaam, zoiets. Als hij tv-opnames heeft draagt hij een soort corset onder zijn kostuum, zodat hij wat gestroomlijnder is (of lijkt) dan hij is (of lijkt). Ik weet niet of het feitelijk en aanwijsbaar werkt, maar als het voor hem werkt is het oke, vind ik. Waarbij ik graag nog opmerk dat de extra muscle supports een stuk beter werken dan zijn corset, dat zeker. Loop ze…!

Dolf Jansen

(Dit artikel komt uit het voorjaarsmagazine van ASICS. Klik hier om het hele magazine te lezen)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>