Ramadan: Het effect op de prestatie en hoe daar mee om te gaan

09-03-2014 NK Halve Marathon - City Pier City Den Haag Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Atleten die aan de Ramadan meedoen eten naar verhouding een klein beetje meer eiwitten tijdens de vastenmaand dan normaal. Daarnaast vallen sommige atleten tijdens de Ramadan iets af. Of dit komt door een verlies aan vet- of spierweefsel of puur door vochtverlies is echter onduidelijk. Dit concludeert de van oorsprong Engelse emeritus professor in de inspanningsfysiologie Roy Shepard op basis van een literatuurstudie. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>