Aard van de aerobe adaptatie afhankelijk van type training

De aard van de aanpassing in en aan mitochondriën is trainingsafhankelijk. Waar duurtraining vooral een toename van het aantal mitochondriën tot gevolg heeft, leidt intensieve training vooral tot een betere functioneren van bestaande mitochondriën.

Sfeerverslag trainingsloop Marathon Eindhoven

Aeroob energiesysteem
Mitochondriën zijn de onderdelen van de cel die betrokken zijn bij het vrijmaken van energie met behulp van zuurstof. Hoe meer mitochondriën, en/of hoe beter de afzonderlijke mitochondriën functioneren, des te groter de capaciteit van het zogenaamde aerobe energiesysteem. Bekend is dat duurtraining tot een toename van de aerobe capaciteit leidt. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>