Sanne Verstegen en Sifan Hassan lopen EK-limiet op de 800m [+ uitslagen + video]

17-05-2014 Flynth Recordwedstrijden Hoorn Nederland Atletiek foto: Kees Nouws :

Twee Nederlandse atletes hebben zich vanavond tijdens de Gouden Spike-meeting in Ostrava gekwalificeerd voor het EK in Zürich. Zij deden dat op de 800m. Beide atletes liepen een nieuw persoonlijk record. Hassan dook onder de twee minuten met een tijd van 1:59.95 en werd daarmee vijfde.

Verstegen pakte de zevende plek in een tijd van 2:00.70. Ze liet na afloop weten dat ze blij is dat ze van de limiet af is. ‘Het seizoen is erop gericht het goed te doen in Zürich maar de limiet moet wel gelopen worden. Het is fijn dat ik nu verder kan kijken en naar Zürich toe kan werken.’ Toch was Verstegen nog niet helemaal tevreden over haar race. ‘Het kan en moet harder en brutaler.’ Ook trainer Guido Hartensveld is tevreden met het optreden van Verstegen. ‘Ik ben met name blij hoe ze zich herpakt heeft nadat ze zich ziek moest afmelden voor de FBK-Games. ‘Daarna ben je fysiek wat zwakker maar ze heeft laten zien mentaal sterk te zijn door de eerstvolgende wedstrijd in Huelva te winnen en nu de limiet te lopen.’

Verstegen heeft nog weinig ervaring met grote internationale wedstrijden en ziet ze dan ook als een belangrijk leermoment. Komend weekend doet ze mee aan de Europacup voor Landenteams in Braunschweig. ‘Het wordt een verkapt EK met de beste atleten van elk land aan de start. Ik kijk er naar uit om daar deel te nemen.’ Na die wedstrijd zal ze een trainingsblok inlassen om richting Zürich nog een stap te kunnen zetten.

Hassan had zich al gekwalificeerd op de 1.500m. Dat is haar belangrijkste afstand en het is dan ook niet waarschijnlijk dat zij zal deelnemen aan de 800m in Zürich.

uitslagen
1 NANYONDO Winnie UGA NR 1:59.27
2 ARZAMASAVA Maryna BLR SB 1:59.65
3 BECKWITH Molly USA SB 1:59.77
4 MASNÁ Lenka CZE SB 1:59.93
5 HASSAN Sifan NED PB 1:59.95
6 ALMANZA Rose CUB 2:00.30
7 VERSTEGEN Sanne NED PB 2:00.70
8 LYAKHOVA Olga UKR 2:00.90
9 MEADOWS Jenny GBR 2:01.11
10 CICHOCKA Angelika POL 2:01.60
11 SIMPSON Jemma GBR 2:02.22
12 MELESE Mantegbosh ETH SB 2:02.57
13 MUIR Laura GBR SB 2:03.83
14 SEMENYA Caster RSA 2:03.91
ZHUSHMAN Olena UKR DNF

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>