Flame Games blij: Churandy Martina weer van start

08-06-2014 FBK Games Hengelo Nederland Atletiek foto: Kees Nouws

Nederlands snelste sprinter, Churandy Martina, gaat vrijdag 22 augustus van start tijdens de tweede editie van de Flame Games in Amsterdam. Dat doet hij op de 100 meter. Daarmee is de organisatie verzekerd van een eerste grote publiekstrekker én van spektakel op de sprint. En daarbij zal het niet blijven.

De finale van de 100 meter was vorig jaar al een klapstuk tijdens de allereerste Flame Games. Keston Bledman wist in 10.11 Churandy Martina toen 0,01 sec. voor te blijven. Dit jaar moet de afsluitende sprint opnieuw voor vuurwerk zorgen. Met de Nederlands recordhouder op de 100 (9.91) én de 200 meter (19.85) aan de start lijkt de organisatie daarvan verzekerd, zeker in combinatie met special effects en live muziek. Martina verdedigt later deze zomer zijn in 2012 behaalde Europese titels op de 200 meter en de 4 x 100 meter estafette.

Het blijft natuurlijk niet bij één Nederlandse topper. De komende tijd worden er méér grote namen uit de vaderlandse atletiekwereld bekend gemaakt. Zij krijgen bij de Flame Games tegenstand van internationale topatleten.

De eerste editie van de Flame Games Amsterdam was een groot succces. Het vernieuwende concept, waarbij topatletiek en entertainment samensmelten tot een vloeiend geheel, is goed ontvangen. De komende jaren wil men het evenement verder uit gaan bouwen en nog groter en spectaculairder maken. De tweede Flame Games beloven 22 augustus sowieso weer een spektakelstuk te worden, met de mix van grote vuurwerkshows, internationale topatletiek en live muziek. (persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>