Sanne Verstegen wint in Heulva

Donderdagavond stond in Heulva(E) de 10e Iberoamerican meeting op het programma. Onder prachtige omstandigheden, zonnig, weinig wind en Spaanse ambiance, werd een uitgebreid middellange afstand programma gelopen. Voor TDR stond Sanne Verstegen aan de start van deze meeting.

17-05-2014 Flynth Recordwedstrijden Hoorn Nederland Atletiek foto: Kees Nouws :

Na eerst een 1000 en een 400 meter en een nieuw persoonlijk record op de 800 meter wilde Verstegen het EK limiet slechten tijdens de FBK-games in Hengelo. Echter ziekte gooide roet in het eten. Na een moeilijke beslissing werd in overleg met Coach Hartensveld besloten om de FBK-games te laten schieten. “Als je de FBK-games wilt lopen en daarbij nog een EK-limiet wilt behalen, moet je 100% fit zijn. Dat was ik niet. In samenspraak met Guido (Hartensveld, red) hebben we besloten om niet te lopen, uit te zieken en in Huelva er weer voor te gaan” aldus Verstegen.

Huelva
In Huelva is Verstegen weer 100% fit en start in baan 5. De Castricumse start meteen goed en volgt op de 3e plaats achter de haas en de Kazachstaanse Mukasheva. Na een goede doorkomst trekt de Kazachstaanse hard door, maar Verstegen zet door en loopt in de laatste 100 meter over Mukasheva heen en wint de race in 2.01,43. Verstegen: ”Ik ben blij dat ik gewonnen heb. Het was heel moeilijk om voor de FBK-games af te zeggen, maar dit maakt veel goed.”

“Het is goed om te zien dat Sanne weer fit en nog steeds in vorm is. De eerste beste gelegenheid meteen winnen, daarmee laat ze goed zien dat ze mentaal weerbaar is. Dit is erg belangrijk om een topatlete te worden”, aldus Coach Hartensveld.

Ostrava
Verstegen zal de komende periode nog een aantal internationale wedstrijden lopen, waaronder aanstaande dinsdag de Gouden Spike in Ostrava(CZ). Daarnaast is Verstegen geselecteerd voor de 800 meter tijdens de EK teams, 21-22 juni in Braunschweig(D)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>