Miranda Boonstra start morgen in Bavoloop

De top Nederlandse marathonloopster Miranda Boonstra start zaterdag 14 juni in de 27e editie van de Bavoloop in Rijsbergen. Vorig jaar werd de Bavoloop bij de vrouwen gewonnen door Elizeba Cherono. De Sprundelse ‘Chero’ zal dit jaar als toeschouwer van de partij zijn. De honneurs van ‘Chero’ worden door niemand minder dan Miranda Boonstra, in voorbereiding op het EK in Zürich later dit jaar, waargenomen. Bij de vrouwen atleten krijgt Boonstra tegenstand van o.a. een
andere wetenschapper en ook auteur van het bekende hardloperskookboek Miriam van Reijen. Uit eigen regio zal Ingrid Versteegh het de andere dames beslist zo lastig mogelijk maken.

20-10-2013 TCS Amsterdam Marathon Amsterdam Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Bij de mannen zullen we o.a. Luc Schout en Paul Zwama aan de start gaan zien. Beide mannen hebben al tijden onder de 30 minuten op de 10 km gelopen. Schout heeft deze week tijdens Nijmegen Global Athletics laten zien in topvorm te zijn door daar een 5.000 meter tijd van 14 min 11 te lopen. Zwama heeft aangekondigd in Rijsbergen te willen pieken. Tegenstand uit de regio komt van o.a. Colin Bekers. De zuiderburen worden dit jaar aangevoerd door oud winnaar Stefan van den Broeck.

Op de 5 km zal Bavoloop bestuurslid Alwin Roovers een poging doen om het parkoersrecord van 15 min 7 van Timothy Vergauwen uit de boeken te lopen.

Starttijden, allen in het centrum van Rijsbergen: 5 kilometer wedstrijd-, talenten-, en prestatieloop 16.45 uur, 1500 meter 17.30 uur, kinderlopen vanaf 18.00 uur, gevolgd door de 10 kilometer wedstrijd- en prestatieloop om 19.15 uur.

Online voorinschrijving kan tot vrijdagavond 13 juni via www.bavoloop.nl waar ook nadere informatie over de wedstrijd te vinden is. Eveneens is het natuurlijk mogelijk om op de dag zelf tot vlak voor de start in te schrijven. (persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>