Jip Vastenburg verbetert pr met bijna halve minuut: ‚Ik had een kleine dip vorige week’

11-06-2014 NIjmegen Global Athletics Nijmegen Nederland Atletiek foto: Kees Nouws

Jip Vastenburg was de postergirl van de Nijmegen Global Athletics. Vorig jaar was ze al een van de smaakmakers van deze wedstrijd en ook dit jaar wist ze weer te imponeren. De pupil van Johan Voogd liep dit jaar de 5.000m en kwam uit op een tijd van 15:27.30. Daarmee staat ze zesde op de allertijdenlijst en bovendien betekent dit een verbetering van haar persoonlijk record van 26 seconden.

Toch had Vastenburg nog iets meer willen laten zien maar dat zat er niet in. Anderhalve week geleden kwam ze ongelukkig ten val tijdens een 1.500m in Oordegem en daarna maakte ze ook nog eens een val tijdens een bostraining. Die tweede val leverde wat fysieke ongemakken op. Vastenburg moest noodgedwongen pas op de plaats maken en kreeg een kleine mentale dip. Maar deze week wist ze zich te herpakken.

De gelopen tijd is goed voor kwalificatie voor het EK in Zürich maar Vastenburg kiest voor de 10.000m bij dat toernooi. ‚Ik ga voor de 10.000m. Dat is de afstand waar ik op wil presteren bij de Olympische Spelen.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>