Susan Kuijken: ‚Ik ga alleen naar het EK als ik een medaille kan winnen’

SusanKuijken_Nijmegen_770_LV
Foto: Losse Veter

Susan Kuijken is terug in haar ‚hometown’ Nijmegen. De atlete was van plan morgen aan te treden bij de Nijmegen Global Athletics maar heeft zich geblesseerd moeten afmelden voor deze wedstrijd en de FBK-Games van afgelopen zondag. ‚Ik heb wat last van de aanhechting van de achillespees. Het is niet ernstig maar ik wil op dit moment geen risico lopen. Alles staat in het teken van het EK. Ik loop geen wedstrijden totdat ik volledig hersteld ben.’

Kuijken heeft nog geen planning richting het EK. Zij zal zich eerst volledig richten op herstel. ‚Ik ga naar Antwerpen om video-opnames te laten maken [bij het bekende Runnerslab, red.] en volgende week ga ik naar een fysiotherapeut in Ierland. Daarna ga ik pas wedstrijden plannen. Uiteraard loop ik het liefst voor het EK nog wel een wedstrijd,’ aldus Kuijken.

Kuijken heeft haar zinnen dit jaar gezet op de 5.000m. Ze imponeerde vorig jaar ook al op deze afstand maar dat seizoen stond nog volledig in het teken van de 1.500m. Dit seizoen zijn de rollen min of meer omgedraaid. ‚Zeker omdat ik nu geblesseerd ben. Je hoeft minder specifiek werk te doen voor een 5.000m dus daar kan ik me met alternatieve trainingen beter op voorbereiden. Overigens loop ik ook nog steeds iedere dag.’

Ze heeft zich al voorgeselecteerd voor Zürich en hoeft alleen maar vormbehoud te tonen. Kuijken heeft de lat hoog gelegd voor zichzelf en zal alleen besluiten naar Zürich te gaan als zij in goede vorm verkeert. ‚Ik ga alleen naar het EK als ik een medaille kan winnen.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • paul wernert

    Peter…. dan gaat Susan vrijwel zeker naar Gerard Hartmann, een inderdaad internationaal gelouterde fysio. Dit komt doordat Susan bij de Australiër Nic Bideau traint, die alweer vele jaren samenwerkt met die Hartmann.
    Allemaal niet zo ongebruikelijk in de internationale atletiek.