Léonie van den Haak loopt nieuwe Nederlandse besttijd op de 100km

Een paar weken geleden verraste Mildred Haans in het Franse Belves met een 100 km in 8.30.40. Dat was een nieuw Nederlands record op de 100 km bij de vrouwen. Het oude record stond op naam van Ida Verduin-Boone, die in 2008 in Winschoten tot een tijd van 8.36.10 kwam. Mildred heeft het Nederlands record aangevraagd bij de Recordcommissie van de Nederlandse Atletiekunie. De aanvraag is nog in behandeling.

leonie van den Haak finish spartathlon 1

Vandaag, zaterdag 31 mei, kwam Léonie van den Haak bij de Self Transcedence 100 km in Amsterdam tot een tijd van 8.28.05. Een fantastische tijd van Léonie die daarmee haar PR uit 2010 van 9.29.52 verpulvert. Met die 9.29.52 plaatste Léonie zich destijds op eigen kracht voor de 120 km van Texel en de hele JKM. Het was al wel duidelijk dat als Léonie nog een keer voor de 100 km zou gaan, zij haar PR zou verbeteren. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>