Prins Pieter-Christiaan loopt voorop bij inschrijving voor Vredesloop Den Haag

Vredesloop445003_770

Prins Pieter-Christiaan heeft zich als eerste ingeschreven voor de wegens overweldigend succes geprolongeerde Vredesloop Den Haag. Startbewijzen voor het loopfeest op zaterdag 20 september zijn vanaf nu te verkrijgen via www.vredesloopdenhaag.nl. Het gaat om vier afstanden: 1,5 – 2,5 – 5 – 10 kilometer. De prins was vorig jaar ook al één van de enthousiaste deelnemers.

De Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven, zelf een fervent hardloper, gaf het symbolische startschot voor de kaartverkoop. Ze deed dat gisteren tijdens een jeugdtraining op de atletiekbaan aan de Laan van Poot. Haag Atletiek verzorgt daar elke woensdagmiddag voor leerlingen van Haagse basisscholen gratis trainingen ter voorbereiding op de Vredesloop.

De Vredesloop Den Haag is een sportief onderdeel van de Week van de Vrede. Aanvankelijk zou de Vredesloop eenmalig worden georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis en Haag Atletiek. Het evenement telde vorig jaar circa negenduizend deelnemers.

Het enthousiasme over het unieke evenement, met een schitterend parcours rond het Vredespaleis, was bij lopers, toeschouwers, sponsors én het Haagse gemeentebestuur zó groot, dat het idee ontstond er een traditie van te maken. Dat gebeurt in samenwerking met Haag Atletiek.

Organisator Mario Kadiks: ,,Een veel gehoorde opmerking was: ‘Jammer, dat dit evenement maar eens in de honderd jaar wordt gehouden’. Iedereen krijgt nu op 20 september opnieuw de kans te genieten van de Vredesloop Den Haag.’’ (persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>