Mariem Alaoui Selsouli voor acht jaar geschorst

De Marokkaanse atlete Mariem Alaoui Selsouli is voor de tweede maal tegen de dopinglamp gelopen. Dit levert haar een schorsing van acht jaar op. In 2009 werd ze al eens betrapt op het gebruik van EPO. Ze werd daarop voor twee jaar geschorst. Die schorsing liep af op 21 augustus 2011.

Nog geen jaar nadat zij weer in actie mocht komen liep ze opnieuw tegen de lamp. Dat gebeurde op 6 juli 2012 tijdens de Diamond League in Parijs. Ze liep tijdens die wedstrijd een ontzettend snelle tijd van 3:56.15 op de 1.500m.

Op 23 juli van dat jaar werd zij al uitgesloten voor deelname aan de Olympische Spelen. De internationale atletiekfederatie IAAF legde haar een schorsing op van acht jaar maar de Marokkaanse atlete ging daartegen in beroep bij het sporttribunaal CAS. Het CAS laat deze week echter weten dat zij de schorsing bekrachtigen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Herman Vrijhof

    Zal niet de laatste zijn, een sub four loop je nu eenmaal niet eenvoudig. 8 jaar is erg mild gestraft.
    Hiermee brengt ze haar landgenoten die wel clean presteren een flinke slag toe..