De tragedie in aanloop naar Wilson Kipsang’s wereldrecord

De een noemt het flow, de ander een tunnel, maar waar het op neerkomt is dat een topsporter zich moet kunnen afsluiten van de buitenwereld om optimaal te kunnen presteren. Om boven zichzelf uit te stijgen moet alle energie gebundeld en gericht worden op dat ene doel. Dat is ontzettend lastig, zo kan iedere topsporter je vertellen, en zeker als je plotsklaps geconfronteerd wordt met de harde realiteit door het leed van geliefden. Hoe ongelofelijk sterk de wil van topsporters op zo’n moment kan zijn tonen Miranda Boonstra en Wilson Kipsang.

Wilson Kipsang JI4_6825Dennis Kaspori en Vivian Ruijters leveren maandelijks een bijdrage aan het blad Runner’s World. Hierin beschrijven zij een aantal details die hen opvallen tijdens hun werkzaamheden voor Losse Veter. Deze bijdragen zijn nu ook terug te lezen op deze site. Dit is deel vijftien, gepubliceerd in het januari 2014.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>