Column Erwin van Diemen: Loopgroep BBBBBBB&A

DiemenHopman_BBBBBBA_770

Columns schrijven is er de laatste maanden bij ingeschoten. Dat komt door andere bezigheden die veel tijd van mij vroegen. Ik ben dan ook zeer verheugd om jullie te vertellen waar ik mee bezig ben geweest de afgelopen tijd. Qua publiciteit rondom Erik Hopman komt het lanceren van mijn plannen zeer goed uit.

Als tegenhanger van onder andere TDR en Team 4 Mijl richten Erik Hopman en ik een nieuwe loopgroep op: BBBBBBB&A (Belazeren, Bedonderen, Bedriegen, Bedotten, Besodemieteren, Beetnemen, Beduvelen en Afzetten). De naam is gekozen om geen enkel misverstand te laten ontstaan over onze ambities.

De loopgroep heeft als doel om de zakken van de initiators, Erik en ik, flink te vullen. Atleten leggen een grote som geld in en belangstellenden kunnen een pakket aandelen kopen waar ze nooit iets van terug zien, ook al hebben Erik en ik op het graf van onze moeder enorme winsten belooft.

Voor onze oneerlijke benadering ben ik hoogstpersoonlijk verantwoordelijk. Als je een oneerlijk verhaal vertelt en loze beloftes maakt, biedt de hardloopmarkt vele mogelijkheden. Er zijn zat atleten met illusies die ze never nooit (meer) kunnen waarmaken.

Het mooie is dat er een parallel proces plaatsvindt waarin Erik en ik bij bedrijven, met mooie gladde praatjes over onze atleten, geld lospeuteren. We garanderen tot de deur dat onze atleten op de Olympische spelen minimaal goud halen.

De eerste transfers komen eraan. We onderhandelen met Rens Dekkers, ooit goed voor 2.17 op de marathon. Hij gaat nooit meer sneller lopen maar we zijn de enige die hem dat beloven. Mocht Guido Hartensveld hem dat nog steeds wijsmaken, dan is het net zo’n grote oplichter. We zijn heel sterk in atleten aan het lijntje houden. Goede hoop dus dat Rens binnenkort overstapt naar Loopgroep BBBBBBB&A.

Paul Zwama is ook een mooi slachtoffer. Ik zorg er persoonlijk voor dat hij erop vertrouwt 2.10 op de marathon te lopen. Nu denkt hij aan een 2.18, de teamlimiet voor het EK in Zurich. Ik laat hem 8 minuten meer geloven, dat is een hele vooruitgang! Dat krijgt geen enkele trainer voor elkaar.

Twijfelende hardlopers zijn gevoelig voor mooie praatjes. Patrick Stitzinger meldt op zijn eigen website lang te hebben getwijfeld. Hij heeft besloten toch weer te kiezen voor een mooie marathontijd. Bij ons loopt hij de komende jaren alleen maar onder de 2.10. Ik heb altijd al een wereldtopper in hem gezien. Met mij zal hij daar niet aan twijfelen! De enige hardloper waar hij misschien nog in een eindsprint van verliest is Kenenisa Bekele. Het intimideren van plakkende hardlopers neem ik wel van Carel van Nisselroy over.

Vrouwelijke atleten die mogelijk gevoelig zijn om bij BBBBBBB&A aan te sluiten zijn: Ilse Pol, Adrienne Herzog en mijn eigen vrouw. Die laatste kleed ik toch al regelmatig uit. Ilse wil alleen nog met plezier lopen. Dan moet je echt bij mij zijn, ik ben één en al plezier! Ik kietel haar wat en fluister in haar oor: jij loopt op de Olympische spelen, met een big smile. De loze onrealistische beloftes kosten wat, maar het is het geld meer dan waard, verzeker ik je. Herzog doet alles om de wereldtop te halen. Als je de schijn wekt zelf de boel te belazeren ga je om met mensen die de boel ook willen belazeren, Erik en ik dus. Ze wordt het boegbeeld van de Loopgroep.

We specialiseren ons ook in de comeback van ex-toppers. Daar richt Erik Hopman zich vooral op. Kamiel Maase is een potentieel kandidaat maar zal niet gemakkelijk over te halen zijn. Hij is hoog opgeleid en een wetenschapper. Hij zal ‘eerst zien dan geloven’ aanhangen. Wij zijn van: jij betaalt en dan geloven we in jou. Hoe meer geld, des te meer vertrouwen we in je hebben. Zo zei ik pas tegen de ouwe Marco Gielen (43): geef me 60.000 euro en je loopt als 43 jarige nog tussen de 2.13 en 2.16 op de marathon. Hij is bezig een lening af te sluiten bij de Rabobank.

Als laatste gaat Loopgroep BBBBBBB&A in gesprek met Losse Veter. We maken ze wijs dat we van Losse Veter een succesvolle internationale site maken. We krijgen de touwtjes in handen en de site wordt niet alleen nationaal maar ook internationaal geruïneerd. Wow, nooit gedacht dat ik zoveel ambities had!

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Patrick S

  Eindelijk iemand die mij 100% verzekerd van mijn droom. Daarom heb ik ook besloten om er vol voor te gaan. Alleen Edwin, hoe kunnen we Kenenisa verslaan in de eindsprint. Zal Erik er een mooi oplossing voor helpen?

 • jeroen romeijn

  als je zelf lid wordt van de club kan je jezelf beloven dat je winschoten wint in een tijd dik onder de 7 uur en 2 weken later in griekenland het kunstje nog een dunnetjes over doet door de tijd van JAL uit de boeken te lopen als flikflakkend de laatste 15km.

 • Erwin van Diemen

  @ Patrick,

  Daar hebben we uiteraard een oplossing voor. In elke wedstrijd krijg je een budget van ons om concurrenten om te kopen, mocht je het gevoel krijgen niet te kunnen winnen.

  @ Jeroen,

  Dat is belangenverstrengeling, dus dat zou goed kunnen.

 • Erwin, humor van de bovenste plank, wat ik met een grote grijns gelezen heb. Ware het niet, dat het onderwerp serieus genoeg genomen moet worden en de atletieksport geen goed doet. Maar jij moet bliven schrijven hoor, want daar ben je veel beter in !