IAAF eist 4 jaar schorsing voor verdachte bloedwaarden Dominguez maar Spaanse atletiekfederatie verwerpt de testen

De Disciplinaire Commissie van de Spaanse atletiekfederatie heeft donderdag beslist om Marta Dominguez, in 2009 wereldkampioene op de 3000m steeple, niet te vervolgen. De Internationale Atletiekfederatie IAAF had eerder verdachte bloedwaarden ontdekt in het biologisch paspoort van de atlete.

De Spaanse atletiekfederatie beriep zich op het advies van experten. Die verwierpen de tests van de IAAF en daardoor wordt Dominguez vrijgesproken. In Spanje wordt verwacht dat het IAAF naar het Internationaal Sporttribunaal TAS zal trekken om de uitspraak aan te vechten. IAAF-woordvoerder Nick Davis kon dat donderdag nog niet bevestigen aan het Spaanse persagentschap EFE. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>