Erik Cadée werpt EK limiet: ‘Tevreden voor nu’ [interview + uitslagen]

Erik Cadee Leiria discus ek limiet foto naomi Derks

Erik Cadée heeft tijdens de Europa Cup Winterthrowing ruim voldaan aan de EK limiet voor Zurich. In het Portugese Leiria kwam Cadée tot een afstand van 63m56. Overigens pas in de laatste poging. ‘Ik ben tevreden. De laatste weken heb ik nog zware krachttraining gedaan en ging mijn techniektraining matig.’ Cadée werd met deze afstand tweede in de wedstrijd. De winst was voor de Rus Viktor Butenko met een afstand van 64m38.

De serie van Cadée: x – 62.61 – 61.04 – x – 61.21 – 63.56

Maarten Persoon, die vandaag zijn 27ste verjaardag viert, werd in de B-groep vierde. Persoon kwam tot een afstand van 56m76. ‘ik had mezelf een leuker verjaardagskadootje willen geven.’

Klik hier voor de uitslagen

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>