Khalid Choukoud na Abdijcross: ‚Dit is pas echt crossen’ [+ video NOS]

19-01-2014 Abdijcross Kerkrade Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Khalid Choukoud stond vandaag wederom aan de start van de Abdijcross. De regerend nationaal kampioen op de cross heeft een speciale band met deze wedstrijd. ‚Dit is pas echt crossen,’ zo stelde hij na afloop.

Choukoud werd beste Nederlander en vijfde in de wedstrijd. Hij was tevreden na afloop. ‚Het ging een stuk beter dan in Egmond. Ik heb die wedstrijd goed verteerd. Ik had vandaag weer macht in de benen. Ik kon alleen niet mee met de tempowisselingen maar dat is logisch in de marathonvoorbereiding.’

Choukoud maakt momenteel flink wat kilometers en is ook de omvang van zijn duurlopen aan het opschroeven. Dat valt hem nog niet altijd mee. ‚Die lange duurlopen vallen me soms nog zwaar. Ik heb veel respect gekregen voor de marathonlopers.’ Choukoud zal dan ook niet zo snel de uitspraken van zijn collegeloper Abdi Nageeye overnemen, die stelde dat hij wil debuteren onder de 2u10. ‚Ik ben veel voorzichtiger dan Abdi.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>