Khalid Choukoud: ‘Ook zonder blaren had ik niet van die jongens gewonnen’

Khalid Choukoud moest vandaag tijdens de halve marathon van Egmond zijn meerdere erkennen in Abdi Nageeye en Jesper van der Wielen. ‚Tussen 13 en 14 kilometer draaide het niet meer. Ik had last van blaren en kreeg het daardoor ook mentaal zwaar.’

Toch wil de Haagse atleet die blaren niet als excuus aanvoeren. ‘Maar ook zonder blaren had ik niet van die jongens gewonnen. Ik vind het geen schande om van hen te verliezen en ik vind het mooi voor Jesper.’

Volgende week staat hij aan de start van de volgende wedstrijd. Choukoud is inmiddels een vaste waarde tijdens de Abdijcross in Kerkrade. ‚Ik vind het een mooie cross en wil daar graag lopen.’

Daarna zal hij zich gaan focussen op het NK Halve Marathon, in zijn thuisstad Den Haag, en daarna zijn debuutmarathon. Hiervan heeft Choukoud al de afgelopen twee jaar aangegeven dat hj in Rotterdam wil debuteren. ‚Ik draai heel veel kilometers en het gaat uitstekend. Tijdens de CPC in Den Haag wil ik gaan voor een tijd tussen de 61 en 62 minuten. Dan weet ik zeker dat ik klaar ben voor mijn debuut.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>