Jip Vastenburg: ‘Ik ga dit jaar waarschijnlijk naar Stanford om de 10.000m te lopen’

12-01-2014 PWN Egmond Halve Marathon Egmond Nederland Atletiek  Foto: Kees Nouws -

Jip Vastenburg debuteerde vandaag in Egmond op de halve marathon. Vastenburg, Europees juniorenkampioene op de 5.000m. Ze werd daarbij derde Nederlandse en noteerde een tijd van 1u16’17”. ‘De eerste 2km kon ik met de Keniaanse loopsters mee maar het strand was toch iets zwaarder dan verwacht’. Vastenburg heeft net een trainingsweek in Portugal achter de rug, waar ze in één week 160km draaide. ‘Hier ben ik erg blij mee. Ik heb het gevoel dat ik toch weer heel veel heb goed gemaakt op de zes maanden die ik geblesseerd ben geweest.’ Paul Zwama interviewde Jip na afloop van de race.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • 160km/week op stage, halve marathon + veel wegwedstrijden en de focus op 10000m deze zomer. Rare keuzes voor een atlete met die jonge leeftijd…

 • Titus Mulder

  Als je dat kunt (Stanford lopen), dan zou ik dat zeker doen Jip! prachtige wedstrijd en mooie inspirerende omgeving daar in Silicon Valley!

 • Misschien bedoelt ze “echt” trainen. Maar dan nog, ze zei bij de Warandeloop het volgende: “Het gaat echt goed, ik ben weer goed aan het trainen, lange duurlopen weer kunnen doen en wat tempotraininkjes. De pijn is weg dus ik ben weer rustig aan het opbouwen.”

  Ze traint dus al wat langer, maar in haar (en haar coach zijn) beleving was december de start van het echte trainen, denk ik.

  Maar boeie. Ze heeft gewoon een behoorlijke prestatie neergezet in Egmond, al moet het niveau nog flink omhoog wil ze 32 laag op de 10km lopen.

  Jip, veel succes!