Abdi Nageeye snelste Nederlander: ‘Dit geeft vertrouwen richting marathon’

AbdiNageeye45930_LV

Abdi Nageeye was vandaag beste Nederland in Egmond. Hij werd uiteindelijk vijfde in een tijd van 1:03.55. ‚Ik ben tevreden. Ik was het gevoel kwijt om wedstrijden te lopen.’ Het was geen gemakkelijke race voor Nageeye. ‚Er was een Keniaanse jongen die wel drie keer per kilometer keihard begon te sprinten en dan weer stopte. Dat heeft me een beetje de kop gekost.’

Voor Nageeye was dit een belangrijke test richting zijn marathondebuut. Hij heeft een tijd niets kunnen doen vanwege een voetblessure en is nu aan het opbouwen. ‚Dit geeft veel vertrouwen richting marathon.’

De jonge Nederlander heeft grootse plannen tijdens zijn debuut. ‚Ik ga op 2:09 weg en het zou me niet verbazen als het me lukt. Ayele, die hier vandaag wint, kan ik bijhouden tijdens de training. Dus als zij 2:04 lopen op de marathon, waarom zou ik dan geen 2:09 of misschien zelfs 2:08 kunnen.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>