Looptip: Zo voorkom je brandende longen

Winter Trail Run door de Drunense Duinen

De droge, koude lucht die je inhaleert wanneer je gaat lopen in de winter kan behoorlijk pijnlijk aanvoelen. Los van dat branderige gevoel doet winterlucht je luchtwegen vernauwen, waardoor ook je ademhaling moeilijker verloopt. Om dit ongemak te voorkomen kan je volgende trucjes toepassen.

Hoewel joggen in koude temperaturen gemakkelijker wordt met de tijd, kan je je longen helpen acclimatiseren door rustig op te bouwen. Begin met korte afstanden op een vlakke ondergrond en hou je tempo binnen de perken om gepuf te vermijden. Concentreer je op een stabiele, evenwichtige ademhaling zonder de lucht in of uit je longen te forceren. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>