> Interview met de zes lopers die al 29 maal deelnamen aan de Zevenheuvelenloop

7HJUBILARISSEN

Dit jaar vindt de dertigste editie van de Zevenheuvelenloop plaats. Wat ooit begon als een loop met ruim 500 deelnemers is uitgegroeid tot een najaarsklassieker met jaarlijks tienduizenden deelnemers. Van die ruim 500 deelnemers die in 1984 voor het eerst aan de start stonden zijn er nog zes lopers die dit jaar voor de dertigste keer zullen starten.

Onlangs werden zij door de organisatie van de Zevenheuvelenloop en ASICS in het zonnetje gezet. Wij waren erbij en vroegen de lopers naar hun herinneringen over al die edities. De lopers vertellen over hun mooiste editie, wat er veranderd is, waarom de Zevenheuvelenloop volgens hen zo populair is en wat ze er voor hebben moeten doen om iedere keer weer aan de start te verschijnen. Dat bleek niet altijd even makkelijk. Een van de lopers verzette er zelfs een zware operatie voor.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>