Olfert Molenhuis: ‘Ik ga alles op alles zetten op de limiet te lopen’

13-10-2013 Eindhovenmarathon Eindhoven Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Olfert Molenhuis heeft een druk weekend achter de rug. Op zaterdag de Plantsoenloop in Groningen en zondag de Parnassia Laan van Meerdervoortloop. In Groningen werd hij tweede en in Den Haag vijfde. Met name de wedstrijd in Den Haag was een waar avontuur door de stormachtige omstandigheden. ‘De laatste twee kilometer ging in twaalf minuten.’ Maar ook op zaterdag was het spannend, ook al was dat voorafgaand aan de wedstrijd. Molenhuis raakte namelijk in de slip met de auto en maakte een draai van 180 graden. Uiteindelijk kwam hij met de schik vrij.

Komende periode gaat hij zich weer helemaal toeleggen op de marathon. Molenhuis wil zich kwalificeren voor het EK in Zürich. Hij had gehoopt dat al in Eindhoven te doen maar de zware weersomstandigheden gooiden toen roet in het eten. ‘Ik ga alles op alles zetten om Zürich te halen. Ik neem in de voorbereiding zes weken vrij van mijn werk.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>