Paul Zwama: ‘Ik ga alles op alles zetten om de EK-limiet te halen’

PaulZwama_LVML_770
Foto: Losse Veter

Paul Zwama stond vandaag aan de start van de Parnassia Laan van Meerdervoortloop in Den Haag. Hij kon nog geen potten breken op het zware parcours. ‘Confucius zei ooit dat je alleen kunt pieken als je ook kunt dalen. Een paar weken geleden heb ik laten zien wat pieken is. Vandaag heb ik laten zien wat dalen is.’ Zwama kwam in de laatste zware kilometers, met wind tegen op het strand, tekort en moest de kopgroep daar laten gaan.

Vanaf dat moment werd het een strijd tegen de elementen. Toch had Zwama enorm genoten van deze wedstrijd. ‘Het was mijn debuut hier maar volgend jaar sta ik zeker weer aan de start.’

Zwama heeft zijn marathondebuut goed verteerd. Een paar weken geleden debuteerde met succes in Eindhoven. Het maakt dat hij zich komende tijd verder wil ontwikkelen op deze discipline. ‘Ik ga me helemaal richten op kwalificatie voor het EK in Zürich. In het voorjaar wil onder de 2u16 proberen te lopen op de marathon.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>