Kamiel Maase, oud-winnaar Zevenheuvelenloop: ‘Als je in vorm bent voel je die heuvels niet’

KamielMaase_770_6133_LV
Foto: Losse Veter

Op 17 november zal voor de dertigste maal de Zevenheuvelenloop georganiseerd worden in Nijmegen. Ter ere van deze jubileumeditie van deze herfstklassieker staan ook een aantal oud-winnaars van de Zevenheuvelenloop aan de start. Onder hen ook Kamiel Maase. Hij nam niet vaak deel in Nijmegen. Het najaar en de winter stonden bij Maase veelal in het teken van de cross.

Toch heeft hij bijzondere herinneringen aan deze wedstrijd. Hij won in 2002. Dat was een speciale editie, toen er geen noemenswaardige buitenlandse atleten aan de start stonden. Maase won toen met overmacht. ‘Ik kan me vooral nog de foto’s herinneren. Mooie zwartwitfoto’s waarop je een volledig lege weg achter mij ziet.’

Ook dit jaar zal hij naar alle waarschijnlijkheid weer aan de start staan. Maase heeft afgelopen jaren veel blessureleed gekend en is nu voorzichtig aan het opbouwen. Hij hoopt over een aantal weken voldoende fit te zijn om de tocht over 15 kilometer te voltooien.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>