Impressie van 30 jaar Zevenheuvelenloop

GetanehTessema330022
Getaneh Tessema

Over enkele weken vindt de dertigste editie van de Zevenheuvelenloop plaats. Wat in 1984 begon met iets meer dan 500 deelnemers is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste hardloopevenementen van Nederland, met jaarlijks zo’n 30.000 deelnemers aan de start. Het is een wedstrijd die bekend staat om zijn prachtige maar ook snelle parcours. De Zevenheuvelenloop heeft bij zowel de mannen als de vrouwen het wereldrecord in bezit en weet ieder jaar dan ook een groot veld met topatleten aan te trekken.

Ook vanuit Nederland staan er ieder jaar weer de nodige toppers aan de start en zo zien we in onderstaande video ook nog een aantal illustere namen uit het verleden voorbij komen. We kregen onlangs de kans om eens in het archief aan videobanden te duiken. Het resulteerde in onderstaande compilatie van 30 jaar Zevenheuvelenloop.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>