Video – Iwan Kamminga: ‘Structuur in trainingen begint zich uit te betalen’

13-10-2013 Eindhovenmarathon Eindhoven Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Iwan Kamminga mistte afgelopen zondag nipt een podiumplek tijdens het NK Marathon. De marathonloper werd vierde Nederlander tijdens De Lage Landen Marathon Eindhoven. ‘Het ging relatief goed maar de laatste vijf kilometer kreeg ik last van de kou. Door de stijfheid kon ik geen tempo meer maken en daardoor ben ik wat verloren.’

Kamminga wilde graag een tijd onder de 2u20 lopen maar de koud en regen maakten dat onmogelijk. Toch kijkt hij tevreden terug. De militair loopt al lang maar heeft ruim een jaar geleden besloten om meer structuur aan te brengen in zijn lopen. ‘Ik loop niet meer alles wat los of vast zit. Daardoor maak ik nu progressie.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>