Stefanie Bouma en Olfert Molenhuis over hun medaille race bij het NK

13-10-2013 Eindhovenmarathon Eindhoven Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Met Stefanie Bouma en Olfert Molenhuis had Team4Mijl twee podiumplaatsen bij het NK. Bouma werd tweede in een tijd van 2u38’18”. Zij was éen van de weinige atleten die onder de barre omstandigheden een pr liep. Molenhuis pakte met 2u23’06” brons nadat hij met nog drie kilometer te gaan voorbij werd gelopen door Paul Zwama. Na d wedstrijd spraken we met Bouma en Molenhuis over hun race en de opkomst van sterke lichting marathonlopers in het noorden van het land.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Haico Scharn

    Hoi Olfert en Stefanie,

    Ik heb zeker wel waardering voor jullie prestaties. Maar eerlijk gezegd horen deze prestaties niet thuis bij een Europees kampioenschap. Als we dezelfde limieten hadden gerealiseerd voor de individuele nummers was de EK ploeg veel groter geweest en hadden we meer kans op succes gehad. Van alle marathonlopers heeft alleen Andrea voldaan en als je dit vergelijkt met Carla Beurskens is dit nog een verre van vooruitgang.Als je kijkt naar de mannen en je vergelijkt dit met de mannen van 1984 denk ik dat je helemaal niet moet gaan.
    Dit gezegd hebbende vind ik wel dat jullie twee naar behoren hebben gepresteerd maar jullie hebben gewoon te weinig snelheid om een rol te spelen op europeee niveau.