Prins Pieter Christiaan, René Froger en Hein Vergeer in Vredesloop Den Haag

Prins Pieter Christiaan, zanger René Froger en voormalig wereldkampioen schaatsen Hein Vergeer behoren zaterdag tot de bijna negenduizend deelnemers aan de Vredesloop Den Haag. Burgemeester Jozias van Aartsen geeft op de Internationale Dag van de Vrede het startschot voor dit éénmalige loopfeest ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis en Haag Atletiek.

Voor de start van het eerste onderdeel, de 1,5 kilometer-loop voor kinderen om 12.00 uur, treden de Waalsdorp Zebra’s op. Deze meidengroep is winnaar geworden van de Voice of Peace. De acht leerlingen van de Christelijke Montessorischool Waalsdorp zullen, begeleid door een viool, een speciaal lied zingen over het Vredespaleis, internationaal symbool van vrede en recht.

In totaal hebben zich 8704 deelnemers ingeschreven voor de Vredesloop Den Haag, die hen zaterdag langs een prachtig parcours met historische gebouwen en monumenten rond het Vredespaleis voert. Start en finish zijn op de Groot Hertoginnelaan.

Het evenement is geïnspireerd door Peace One Day. Deze organisatie van de Britse filmacteur, documentairemaker en vredesactivist Jeremy Gilley zet zich op een breed vlak in voor de vrede. Peace One Day is ook het motto en het goede doel van de Vredesloop.

Jeremy Gilley doet, net als de Haagse wethouder van onderwijs Ingrid van Engelshoven, zelf ook mee aan de Vredesloop Den Haag. Ruim vierhonderd vrijwilligers helpen mee om van het bijzondere evenement een groot feest te maken.

De lopers voor de vrede komen in actie op vier onderdelen:
12.00 uur: ABN AMRO Kinderloop van 1,5 kilometer (1051 deelnemers inclusief coaches) en aansluitend de ABN AMRO Jeugdloop van 2,5 kilometer (511);
14.00 uur: Radio West 5 km Loop (2093);
15.00 uur: APM Terminals 10 km Loop (5049).

De laatste loper wordt bij de finish verwacht om 16.20 uur.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>