Boze vader Borlée dreigt met stoppen

Brussel Borlee Foto ROb Weeda DSC_2744 borlee bros

Jacques Borlée dreigt te stoppen met atletiek. De vader en trainer van Kevin en Jonathan trok aan de alarmbel na de Memorial Van Damme. Vader Borlée greep het ogenblik te baat om een aanval in te zetten op de Waalse atletiekfederatie LBFA. ‘Ik was voor deze race ongerust’, aldus Borlée senior. ‘Ze zijn ontzettend moe. Ik zal eerlijk zeggen: we hebben een dramatisch seizoen achter de rug. En we zijn het beu.
Lees hier verder

Foto: Rob Weeda

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Ligt het nu aan mij of is die hele Borlée kliek best wel eng. Ik vind daar alles TE. Te veel druk als vader, te veel poeha in de media, te veel kapsones, te opvallende prestaties en te wisselvallig … Ik vind het allemaal niet positief en geen sportbeleving met plezier..gewoon eng.

 • Pieter DeHaen

  Er is te weinig geld voor de Borlee familie? Een korte blik naar de sponsors op hun website en dan weet je al genoeg dat hier ruimschoots budget aanwezig is.
  De ruzie met de federatie is al jaren aan de gang. Jacques denkt dat de prestaties het budget zomaar omhoog krikken. Elk jaar is hij met zijn volledige familie op stage (ook niet lopers zijn mee) Dit wordt achteraf gefaktureerd naar de bond. Hij heft ook geen trainers diploma en de waalse bond vraagt hem al jaren een opleiding te volgen. De successen geven hem gelijk, maar hij doorloopt niet het pad dat alle andere trainers moeten volgen voor subsidies.
  Hij heeft ook een gouden handdruk moeten betalen voor achterstallige belastingen die hij niet had betaald op zijn inkomsten.
  De waalse bond krijgt subsidies en deze worden verdeeld. Echter elk jaar brengt Jacques grotere kosten binnen dan vooraf is afgesproken.

 • @Pieter Dehaen, welke successen geven hem gelijk? Alleen met zijn zoons haalt hij successen. De rest van zijn atleten verbeteren niet. Zijn zoons zouden bij iedere trainer die iets van atletiek weet hard lopen. Puur omdat ze zulke grote talenten zijn.