Hattrick voor Belgen: Thiam (goud), Broothaerts (zilver) en Lindemans (brons) [+ interviews]

Marjolein Lindemans Nafissatou Thiam Rieti foto Losse Veter IMG_9224

De Belgische ploeg heeft een mooie dag achter de rug bij het EJk in Rieti. Ze wonnen maar liefst drie medailles: Nafissatou (goud), Broothaerts (zilver) en Lindemans (brons).

Nafissatou Thiam won de meerkamp in een nieuw nationaal junioren record van 6298 punten. Het oude record stond op naam van Tia Hellebaut. Thiam die met een pr van 6021 punten naar Rieti kwam noteerde een serie van: 13.87 (100mh) – 1m89 (hoog) – 14m26 (kogel) – 25.15 (200m) – 6m37 (ver) – 46m94 (speer) – 2’24″89 (800m).

Wij spraken haar na afloop:
(Engelstalig)

De tweede medaille was ook in de meerkamp; Marjolein Lindemans die brons won. Lindemans, twee jaar geleden bij de World Youth in Lille ook al goed voor brons, stelde pas op het laatste onderdeel haar medaille veilig. Daar liep ze een tijd van 2’21″34 en verbeterde ze haar pr met 5 seconden. De Belgische haalde een totaal 5831 punten, eveneens een nieuw pr (was 5455p). Één van haar sterke prestaties was de 6m39 bij het verspringen in haar laatste poging. We spraken Marjolein na afloop:

De derde medaille ging naar Mathias Broothaerts, die een heel sterk toernooi draaide door zowel gister als vandaag zijn persoonlijke record te verbeteren. De verspringer won zilver met een afstand van 7m84 en was ontzettend blij, zowel over de afstand als de medaille.
We spraken hem na afloop:

Voor de andere video’s bij het EJK en een interview met Nafissatou Thiam in het Frans:

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>