Nike presenteert vier innovaties gebaseerd op ‘Nature amplified’

Nike presenteerde gister in het hoofdkantoor in Beaverton, Oregon, vier nieuwe innovaties die het natuurlijke vermogen van lopers verbeteren. Deze ontwerpen zijn gebaseerd op het uitgangspunt dat het merk “Nature Amplified” noemt. Dit richt zich op bewegingen van het lichaam, ondersteund door wetenschappelijke gegevens en inzichten van atleten. Er zijn in totaal twee nieuwe hardloopschoenen geïntroduceerd: de Nike Free Flyknit+, de Nike Free Hyperfeel en twee nieuwe kledingtechnologieën: Aeroloft en Dri-FIT Knit.

“Innovaties moeten niet ontstaan uit eigen belang maar met de bedoeling iets beters te creëren; ontwerpen met een doel. Hardlopen is de hart en ziel van Nike. Het is de geboorteplek van een constante stroom van innovaties die het bedrijf vooruit duwen,” aldus Mark Parker, President & CEO NIKE, Inc.

“Nature Amplified”
“Nature Amplified betekent ontwerpen voor lichamen die in beweging zijn en het ontwerpen van nieuwe producten die intuïtief samenwerken met het menselijk lichaam,” vertelt Trevor Edwards, NIKE Brand President. “De schoenen en kleding die we vandaag hebben onthuld zijn gebaseerd op inzichten van atleten en hardlopers op elk niveau, in combinatie met uitgebreid onderzoek in ons Sport Research Lab. Deze innovaties zijn gestuurd door data, maar geleid door het lichaam.” Bekijk deze video over de achtergrond van Nature Amplified en deze video over de integratie ervan in Nike’s producten.

Nike_Free_Flyknit_Mens_3_21601

Nike Free Flyknit+
De Nike Free Flyknit+ is een fusie van twee van Nike’s meest iconische schoen technologieën: het ultra comfortabele Nike Flyknit+ bovenwerk dat voelt als een tweede huid en de flexibele Nike Free zool. Het Nike Free Flyknit+ bovenwerk heeft zogenaamde “Zoned Performance Mapping”. Dit is gebaseerd op de druk die tijdens het hardlopen wordt uitgeoefend op
de voet en geeft meer en minder ondersteuning waar nodig. Hierdoor voelt de schoen als een tweede huid. De Nike Free Flyknit+ biedt alle voordelen van de natuurlijke bewegingen van de voet en een fijne ondersteunende pasvorm in één schoen. Bekijk deze video voor meer gedetailleerde informatie.

Nike_Free_Hyperfeel_Mens_1_21610

Nike Free Hyperfeel
Ontworpen om als een verlengstuk van het lichaam aan te voelen, door de lagen tussen de voet en de grond te minimaliseren, geeft de Nike Free Hyperfeel een natuurlijke bewegingsensatie aan de loper. Uitkomsten van onderzoek hebben voor een preciese plaatsing van demping aan de binnenkant en grip aan de buitenkant van de schoen gezorgd. Dit zorgde voor een schoen met weinig profiel en alleen opvulling en bescherming waar nodig. Een inlegbinnenzool met flexibele groeven, gemaakt van Lunarlon-schuim, zet de voet in direct contact met de Lunarlon demping. De ultradunne gewafelde buitenzool bestaat onder andere uit strategisch geplaatste nopjes voor meer grip en gevoel. Bovendien zet het de voet zo dicht bij de grond. Bekijk deze video voor meer informatie.

Nike_Aeroloft_Vest_1_21590


Nike Aeroloft

De Nike Aeroloft technologie maakt zijn debuut in het ultralichte Nike Aeroloft 800 vest. Het vest is ontworpen om lopers warm en comfortabel te houden in koudere omstandigheden. De isolatie in combinatie met de nauwkeurige plaatsing van de ventilatie zorgt dat de warmte kan worden afgevoerd zodat het lichaam van de loper droog blijft.

Nike_Dri-FIT_Knit_1_21591

Dri-FIT knit
Dri-FIT knit is een ultrazacht, lichtgewicht materiaal ontworpen om atleten te helpen een optimale lichaamstemperatuur te houden tijdens verschillende loopomstandigheden. De technologie heeft zichtbaar gebreide patronen om het ademend vermogen te verbeteren. Het naadloze design zorgt voor een prettige en gladde pasvorm. (persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>