Jamile Samuel maakt rentree in Hilversum

JamileSamuel44993_VI
(Foto: VI-Images)

Bij de Klaverblad Arena Games in Hilversum op zondag 7 juli 2013 komt een keur aan Nederlandse topatleten aan de start. Vanuit de meerkampdiscipline gaat Europees indoorkampioen Eelco Sintnicolaas kogelstoten en discuswerpen, Pelle Rietveld neemt deel aan de 100 meter, het verspringen en het discuswerpen. Ingmar Vos gaat ook discuswerpen; verder neemt hij deel aan de 110 meter horden en de 400 meter. Nadine Broersen loopt de 100 meter horden en gaat kogelstoten. Remona Fransen concentreert zich voorlopig op wedstrijden over 400 meter.

Op de 110 meter horden komt Gregory Sedoc in actie, hinkstapspringer Fabian Florant verkeert in uitstekende vorm en aast op de WK-limiet van 16,85 meter. Jamile Samuel keert terug van een blessure en start op de 100 meter en Melissa Boekelman komt uit op haar specialiteit, het kogelstoten. Deze Nederlandse topatleten ontmoeten buitenlandse tegenstanders van formaat, waaronder zelfs finalisten van de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Ook het complete Dutch Parathletics Team staat aan de start in Hilversum. Van het team loopt Marlou van Rhijn de 400 meter, wheeler Stefan Rusch verschijnt aan de start van de 100 en 200 meter en Kenny van Weeghel doet daar ook nog de 400 meter bij. Het team vertrekt binnenkort op trainingskamp naar Barcelona, waarna doorgereisd wordt naar Lyon voor de Wereldkampioenschappen (20-28 juli 2013).

Vanzelfsprekend komen er ook honderden andere atleten in actie. Het Lotto Baancircuit bestaat – in zijn zeventiende jaargang – uit vijf wedstrijden (in Lisse, Hoorn, Leiden, Hilversum en Eindhoven). De Atletiekunie ondersteunt deze wedstrijdencyclus omdat het een ideale opstap is voor talent, nationale toppers en internationals op weg naar persoonlijke records en kwalificaties voor zomertoernooien. (Persbericht Atletiekunie)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>