TCS Amsterdam Marathon gaat onder het Rijksmuseum door

De TCS Amsterdam Marathon gaat op 20 oktober door het hart van het Rijksmuseum, de beroemde Passage die Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Zuid met elkaar verbindt. Een unieke belevenis voor de vele duizenden lopers uit binnen- en buitenland. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de organisatie Le Champion, om sport, kunst en cultuur dichter bij elkaar te brengen in Amsterdam, in vervulling.

Rijksmuseum - 2013 - Paul Deelman - 09
Foto: Paul Deelman

“Jarenlang hebben we ons ingezet om sport, kunst en cultuur in Amsterdam dichter bij elkaar te brengen”, aldus Simone Richardson, directeur van Le Champion: ”Het is geweldig dat we in het feestjaar van Amsterdam 2013 deze wens kunnen realiseren. De lopers hebben het voorrecht om letterlijk onder één van meest prestigieuze musea ter wereld te lopen: het Rijksmuseum. We zijn erg trots op deze samenwerking.” Het parcours van de marathon en de TCS 8 km zal door de Passage lopen.

“De Passage van het Rijksmuseum biedt de meest historische sportwedstrijd ter wereld een tijdloos decor”, vertelt Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum. Dit museum toont dé wereldberoemde topstukken van de Nederlandse kunst van bijvoorbeeld Rembrandt, Van Gogh en Vermeer. Dit net volledig gerenoveerde museum is onlangs heropend en trok inmiddels ruim een half miljoen bezoekers uit de hele wereld.

De TCS Amsterdam Marathon is ongekend populair bij de hardlopers in binnen- en buitenland. Tijdens deze 38e editie worden voor de eerste keer meer dan 40.000 deelnemers verwacht. Meer dan 40% van deze deelnemers komt uit het buitenland, waarmee dit evenement het grootste internationale sportevenement is in Nederland. Het feestelijke jaar Amsterdam 2013 vergroot tevens de aantrekkingskracht van de lopers om in Amsterdam te willen starten. Met vieringen als 400 jaar Amsterdamse Grachten, heropening Rijksmuseum en de troonswisseling, staat Amsterdam vol in de publieke belangstelling. Internationaal is Amsterdam voor 2013 dan ook genoemd als de op een na beste bestemming ter wereld.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>