Wereldjuniorenrecord niet erkend vanwege windsnelheidsmeter

De 17-jarige Japanner Yoshihide Kiryu liep op 29 april een tijd van 10.01 op de 100m. Daarmee evenaarde hij de tijd van Darrel Brown uit Trinidad en Tobago die hij in 2003 liep.

De internationale atletiekfederatie IAAF heeft deze week echter laten weten dat zijn tijd niet erkend zal worden. Bij de Japanner werd een rugwind van 0,9 m/s gemeten. Dit valt onder het gestelde maximum van 2,0 m/s maar de windmeter zou niet voldoen aan de internationale voorwaarden. De tijd blijft wel op de seizoenslijst staan.

De Japanner was vandaag overigens ook snel op de 200m. Bij regionale scholierenkampioenschappen liep hij een tijd van 20.41 (+0,5 m/s) op de 200m. Dit is een verbetering van het Japans scholierenrecord dat sinds 1994 op naam van Kazuhiro Takahashi stond met een tijd van 20.57.

De jonge Kiryu is daarmee de achtste Japanner die de limiet voor het WK in Moskou heeft gelopen. De snelste vier zijn allemaal 21 jaar of jonger.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>