Jip Vastenburg loopt als haas naar EJK-limiet

JipVastenburg_Vught44903_LV
Foto: Losse Veter

Je hoort het wel eens bij marathons dat hazen besluiten om door te lopen maar bij baanwedstrijden komt het zelden voor. Jip Vastenburg was gisteren zo’n uitzondering toen ze als haas startte tijdens de 3000m en uiteindelijk de wedstrijd winnend afsloot. Vastenburg probeerde de eerste 2200 meter Nisrine Masrhalmi naar de EK-limiet te loodsen. Masrhalmi kwam uiteindelijk tien seconden tekort.

Vastenburg had vooraf besloten om tot twee ronden voor het einde te hazen en voelde zich op dat punt nog zo goed dat ze besloot flink te versnellen. Met de laatste 200 meter in 32 seconden kwam ze uiteindelijk tot een tijd van 9:28.08, bijna zes seconden onder de A-limiet voor Rieti.

Vastenburg was erg blij hiermee maar zal waarschijnlijk niets gaan doen met deze limiet. Ze was met name erg blij met die laatste twee snelle slotrondes. Die komen haar van pas op de 5.000m, de afstand waarop ze denkt beter tot haar recht te komen op toernooien. Volgende week, op 15 mei, zal ze daarom proberen om zich in Koblenz te kwalificeren op deze afstand. ‘Ik moet 16:55 lopen. Dat mag geen probleem zijn, ik wil dit seizoen richting 16 laag.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>