Ingmar Vos meldt af voor Götzis door nasleep Pfeiffer [Interview + 100m race]

ingmar vos vught 2013
Foto: Losse Veter

Ingmar Vos was vanavond aanwezig in Vught tijdens de Harry Schulting Games. De meerkamper kwam uit op drie onderdelen. Daarmee lijkt Vos goed begonnen te zijn aan dit seizoen maar hij geeft na afloop aan nog niet helemaal fit te zijn. ‘Ik ben een behoorlijk lange tijd ziek geweest. Ze hebben lang gezocht en uiteindelijk bleek dat ik de ziekte van Pfeiffer zat. Een van de oorzaken is waarschijnlijk het dieet geweest. Daar bleken te weinig koolhydraten ingezeten te hebben waardoor ik in mijn reserves moest duiken.’

Vos is daardoor een deel van de wintertraining, die hij in oktober, november en begin december had opgebouwd, weer kwijtgeraakt. ‘Ik moet het nog steeds rustig aan doen en heb me daarom vorige week ook voor Götzis afgemeld. Ik moet daar verstandig mee omgaan, ik ben nu niet in topvorm.’

Vos heeft zich al gekwalificeerd voor het WK in Moskou en hoeft zich alleen nog te richten op vormbehoud en wil daarom nu niet teveel risico’s nemen. Komende weken is hij in Nederland en België om intensief samen te kunnen werken met zijn trainers Maarten Klaver en Lieve van Mechelen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>