26e St.Bavoloop staat voor 15 juni a.s. op de agenda

De Stichting St. Bavoloop organiseert op zaterdag 15 juni a.s. in Rijsbergen de 26e editie van de St.Bavoloop. Deze echte stratenloop dwars door het centrum van de grensplaats kent zijn oorsprong in een wielerwedstrijd, maar is uitgegroeid tot een topevenement met de afgelopen jaren vele Nederlandse en Belgische toplopers en toploopsters.

In 2012 werd het 25 jarig jubileum gevierd met een dernywedstrijd waaraan Koos Moerenhout en Gert Jakobs meededen en de 10 km met vele toppers als Koen Raymaekers, Neals Strik, Stefan van de Broek, Sharon Tavenga en de locals Huub en Jeroen Maas. De Belg Benjamin Barbier won bij de mannen, Elizeba Cherono won de vrouwenrace.

In het verleden wonnen grote namen als John Vermeule, Getaneh Tessema, Luc Krotwaar, Koen Raymaekers en zelfs 6x Mr Bavoloop Jeroen van Damme. Bij de vrouwen Barbara Kamp, Wilma van Onna, Sharon Tavenga en Sabine van de Reijt.

Naast de wedstrijdlopers lopen heel veel trimmers en joggers mee in de 10 kilometer. De massa lopers op de 10 kilometer starten op 15 juni a.s. om 19.15 uur op de St.Bavostraat. De St. Bavoloop is voor het publiek heel goed te volgen door de diverse rondes en doorkomsten, en dat publiek staat er traditiegetrouw in groten getale.

Eerder op de wedstrijddag is er ook een 5 kilometer trim en prestatieloop en een drukbezette KidsRun, nieuw in 2013 is een voor iedereen toegankelijke 1500 meter trimloop over de St.Bavostraat. De inschrijving via de website www.bavoloop.nl is inmiddels open, deze website geeft ook een prima beeld van het evenement en haar historie. Voorzitter Ed Sligchers van de Stichting St.Bavoloop verwacht dat er dit jaar veel lopers de weg naar de sfeervolle St.Bavoloop zullen vinden.

Programma 26e St. Bavoloop 2013 Zaterdag 15 juni 2013 —
15.00 uur Start inschrijving Koutershof
16.45 uur 5 km wedstrijd- / talenten- / en trimloop
17.30 uur 1500 meter trimloop
18.00 uur Kinderloop
19.15 uur 10 km wedstrijd- en trimloop
20.15 uur Huldiging winnaars 10 km loop (Lindekensplein)
20.45 uur Prijsuitreiking in Koutershof

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>