Utrechts Running Talents plan 2013

URT59284700_LV

Dit voorjaar gaat het Utrechts Running Team(URT) op zoek naar nieuw 400mtr. atletiektalent. Met het ‘Utrechts Running Talents’ wordt een scoutingproject gehouden waarbij scholieren het middelpunt zullen vormen. Aan alle scholen in de provincie Utrecht worden daarvoor benaderd. De beste talenten worden vervolgens via een speciale begeleiding van 10 weken klaargestoomd om deel te nemen aan een baanwedstrijd in Utrecht. De winnaars daarvan kunnen deelnemen aan de Nationale kampioenschappen voor junioren.

URT heeft speciaal voor dit project talentvolle trainers aangesteld. Wij krijgen daarvoor financiële ondersteuning van de Stichting UtrechtRent. Joop van Amerongen, initiatiefnemer: “Ik ben blij dat we met dit project kunnen starten, jonge talenten moet je soms zelf opzoeken. Omdat wij al regelmatig op scholen clinics geven voor de evenementen in Utrecht bestaat er al een samenwerking tussen onderwijs en de hardloopsport.”

Volgens Joop heeft dit project een win, win situatie. Het URT zal nog meer talenten mogen begeleiden naar de top en de atleten die voor het URT nog niet het juiste niveau bereikt hebben kunnen via de atletiekclubs waarmee het URT een convenant heeft gesloten zich verder bekwamen. Als het mee zit kunnen zij later instromen in URT.

Voor URT betekent het dat we zelf zorgen voor het ontdekken en opleiden van hardlooptalent. Gesprekken met de gemeente bevestigen het gezamenlijk belang: Utrecht als sportgemeente nog meer op de kaart te zetten. Het URT heeft al veel jong talent ontdekt en opgeleid. Om maar een paar namen te noemen; Koen Raymaekers, Jorit van Malsen, Jarno van Miltenburg, Sabine Rutten en Yared Stifanos.

In voorgaande scouting heeft het URT meerdere jonge talenten aangetrokken die later bij de NK, EYOF, EJK, WK en Europees Kampioenschappen mocht deelnemen. “Dat bewijst maar dat er heel wat onontdekt atletiektalent op scholen rondloopt,” licht coördinator Joop van Amerongen toe. “We willen dat talent de mogelijkheden bieden om zich te ontwikkelen. Vandaar dit initiatief.”

In het voorjaar zullen diverse talentdagen worden gehouden. Jongeren zullen daar door URT-trainers worden beoordeeld op zowel snelheid als uithoudingsvermogen. De beste 50 scholieren van de testdagen kunnen deelnemen aan een vervolgtraject, waarbij ze worden voorbereid op mogelijke deelname aan de Nederlandse juniorenkampioenschappen.

De grootste talenten hebben kans om na de zomervakantie opgenomen te worden in het URT jeugdplan. Het jeugdplan is het voorportaal van het Utrechts Running Team, het succesvolle Utrechtse hardlopersteam waarvan onder meer Nationale Toppers deel uitmaken.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>