Ethiopiër Berhanu Shiferaw moet vanwege blessure ABN AMRO Marathon Rotterdam laten lopen

Berhanu Shiferaw foto Losse Veter IMG_8697
(Foto: Losse Veter)

De 33ste ABN AMRO Marathon Rotterdam moet het zondag 14 april doen zonder Berhanu Shiferaw. De Ethiopische atleet heeft zich afgemeld vanwege een kuitblessure. Ook zonder Shiferaw, die een persoonlijk record van 2.04.48 achter zijn naam heeft staan, blijft het internationale topveld sterk én breed.

Marathon-directeur Mario Kadiks: ,,Natuurlijk hadden we Shiferaw er graag bij gehad, hij telde als één van de favorieten. We hebben dit jaar doelbewust gekozen voor een sterk, breed en competitief veld. Het uitgangspunt blijft een verbetering van het parcoursrecord van 2.04.27.’’

De top-10 van het deelnemersveld bij de mannen, met nationaliteit en persoonlijk record, ziet er nu als volgt uit:
1. Getu Feleke Ethiopië 2.04.50
2. Bazu Worku Ethiopië 2.05.25
3. Wilson Chebet Kenia 2.05.27
4. Tilahun Regassa Ethiopië 2.05.27
5. Sammy Kitwara Kenia 2.05.54
6. Geoffrey Kipsang Kenia 2.06.12
7. Assefa Bentayehu Ethiopië 2.06.22
8. Augustine Rono Kenia 2.07.23
9. John Nzau Mwangangi Kenia debuut
10. Atsedu Tsegay Ethiopië debuut

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Hoe dan ook: de Nederlanders krijgen het zwaar met de verwachte temperaturen. Zeker degenen die afgelopen maanden slechts in de kou hebben kunnen trainen (en dat zal toch voor nagenoeg alle lopers gelden).

  • @Tim: zondag 17-20 graden. Als de zon schijnt ervaar je dat nog warmer. Vergeleken met trainingen tussen 0 en 10 graden en vaak een nog lagere gevoelstemperatuur is dat een forse stijging als je wedstrijdinspanning wil doen.

  • Een Rousseau dag.
    Vincent Rousseau was zo’n 20 jaar geleden één van de laatste Belgen, die na de “groten” uit de jaren daarvoor nog aansprekende prestaties heeft geleverd ( de import Belg en dopingzondaar Mourhit buiten beschouwing gelaten ). Rousseau liep 2.07.20 uur op de marathon, maar ook een 5000 en 10000 meter op de baan in resp. 13.10 en 27.23 minuten. Michel Butter weet dus wat hem te doen staat. Rousseau had echter één groot probleem: hij kon slecht tegen de warmte. Vooral plotselinge stijging van temperatuur was voor hem fataal. Rousseau nam daarom in zijn contract een clausule op, waarin stond dat hij op een zogenaamde Rousseau day niet zou starten. Ik vrees dat we zondag bij de Rotterdam marathon weer zo’n dag krijgen. Maanden te koud voor de tijd van het jaar en zelfs vandaag is het nog maar 8 graden en dan geven ze voor zondag 20 graden af. Gelukkig starten ze in Rotterdam tegenwoordig ook op een fatsoenlijke tijd in de ochtend, dus zullen de absolute toppers er iets minder last van hebben, maar ik verwacht geen toptijden. Voor de grote massa wordt het weer een ramp, als deze verwachting uitkomt. Toch jammer.