‘Noorse voetballer is sneller dan Usain Bolt’

Als je de snelste man ter wereld bent dan zijn er altijd mensen die proberen je uit te dagen en van de troon te stoten. Usain Bolt hoort het regelmatig en nu is het een voetballer die beweert sneller te zijn dan de olympisch kampioen. Althans zijn manager en trainer beweren dat. Het gaat om de 22-jarige Noorse spelers Mathis Bolly, die inmiddels al de bijnaam ‘Usain Bolly’ van zijn begeleidingsstaf heeft meegekregen.

De beweringen zijn ontleend aan tijden die hij op 40 meter liep. ‘Op de 40 meter hebben ze wel eens een tijd van 4.53s gemeten,’ aldus Bolly. Bolt zou tijdens zijn wereldrecordrace de 40m zijn gepasseerd in een tijd van 4.65s. Een 100m heeft Bolly nog nooit gelopen. Helemaal zeker zijn ze overigens niet in het kamp Bolly, mocht het ooit tot een duel komen. ‘Hij is niet alleen snel maar ook nog eens technisch. Met de bal is hij zeker sneller dan Bolt,’ aldus zijn manager.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Altijd riskant om te vergelijken. De meetprotocollen zijn nogal eens anders. Neemt niet weg dat er erg snelle sporters inandere sporten zijn, ook in nederland. Daar kan maar zo een nederlands kampioen tussen lopen.

 • Bas van Dam

  Ik heb daar onlangs een aardige documentaire over gezien. Ronaldo en een Spaanse (top?) sprinter.

  Rechtdoor verloor hij, slalommend won hij. Ik weet niet meer hoe de documentaire heette maar wellicht is er iemand op het forum die dat nog weet. Afstand geloof ik 60 meter.

 • Sommige voetballers zijn snel, dat de vraag opkomt hoe die snelheid zou vergelijken met sprinters is logisch, maar als je dan meteen zegt dat je sneller bent dan Usain Bolt, dan heb je een gaatje in je hoofd. (En ben je geschikter voor het voetbal 😉

 • Appels met peren.. Zo zullen er ongetwijfeld hardlopers zijn die beter zijn in het benutten van penalties dan menig profvoetballer.
  Over die vergelijking tussen Ronaldo en die sprinter; Ronaldo deed zijn sprints op noppenschoenen, de sprinter op dikke zolen duurloopschoenen.. Beiden liepen op kunstgras..
  Waarom hebben veel atleten toch altijd de neiging zeer hautain te doen over het minderwaardige voetbal ? Geniet lekker van je eigen sport en laat de andere sporter in zijn waarde.

 • Jim S

  Misschien omdat een of andere clown beweert dat hij harder loopt dan een topatleet?
  Hij zal heus hard lopen hoor, misschien wel net onder de 11seconden.. maar nadenken zal niet zijn sterkste punt zijn en anders, ga naar een atletiekbaan en test het bij een wedstrijd, zo moeilijk is dat niet!

 • Daar gaan we weer (zie discussie http://losseveter.nl/blog/arjan-robben-carl-lewis-is-mijn-voorbeeld/)

  Pak je de (weliswaar onvolledige) allertijden lijsten erbij (http://www.ranglijsten.tk/) en houd je buitenlanders buiten beschouwing, dan zie je het volgende:
  – de top 24 junioren lopen tussen 10,46 – 10,71.
  – de top 29 senioren lopen tussen 10,15 – 10,52.
  – van de top-24 junioren hebben 12 hun pr als senior kunnen verbeteren. De gemiddelde verbetering als senior is 0,06 seconde. 2 A-junioren zijn nog geen 24 jaar (resp. 21 en 22).
  – 9 junioren zijn in de senioren ranglijst terug te vinden op plek 8, 13 en daarna tussen 19 en 29.
  – Van de senioren top 5 komen er 3 uit de caraiben.

  De vraag is: zijn de meeste atleten die bovenin de at seniorenranglijst staan zoveel vooruit gegaan als senior of zijn ze pas laat met atletiek begonnen en dus … wat deden ze daarvoor (voetbal ???)

 • Kees Sluys

  Inderdaad, daar gaan we weer.
  Een béétje atletiekkenner weet dat zo’n claim gewoon onzin is.
  Het hoort dus ook niet thuis op een atletieksite.