Roy Hoornweg wint Westrandweg Run: ‘Als je bij de besten wilt horen moet je ook twee weken achter elkaar kunnen presteren’


Foto: Losse Veter

Roy Hoornweg mag zich de eerste en enige winnaar van de Westrandweg Run noemen. Deze eenmalige wedstrijd over 10 kilometer die deels over een nieuw snelwegviaduct aan de rand van Amsterdam voert vond vandaag plaats. Hoornweg liep lange tijd kop over kop met Patrick Stitzinger en Koen Raymaekers en wachtte tot het laatste moment met het plaatsen van zijn eindsprint. Bij het ingaan van de laatste bocht op zo’n vijftig meter van de streep pakte hij een paar meter en dat was voldoende voor de overwinning.

Hoornweg kwam onlangs terug van een trainingsstage in Marokko en liet vorige week tijdens de Zevenheuvelenloop al zien dat hij in een uitstekende vorm verkeerd en aansluiting heeft gevonden bij de nationale top. Dat onderstreepte hij vandaag nog eens door Stitzinger en Raymaekers achter zich te laten. ‘Mijn trainer zei al dat als ik bij de besten wil horen dan moet ook twee weken achter elkaar kunnen presteren’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • B oet Grolle

    Vorige week 3e Nederlander in Nijmegen.
    Nu eerste in Amsterdam in een tijd van 30.29 min.
    Heel Papendrecht en zeker av.passaat is trots op jou en op al die anderen toppers van av.passaat.