Khalid Choukoud in voorbereiding op Warandeloop (3): ‘Dit was mijn beste stage ooit’

Khalid Choukoud kwam afgelopen donderdag terug van een trainingsstage in Ifrane. Hij heeft zich daar voorbereid op het Nederlands en Europees kampioenschap cross. Choukoud kijkt terug op een aantal geslaagde trainingsweken. Hij heeft zijn volledige trainingsprogramma kunnen draaien.

De keuze om naar Ifrane was mede ingegeven door de weersomstandigheden. ‘Het weer kan erg variëren daar. Het ene moment was het 25 graden en de dag erna kon het sneeuwen. Dat is ideaal voor de cross omdat je met alle weersomstandigheden rekening moet houden.’

Choukoud kan aankomende zondag tijdens de Warandeloop in Tilburg zijn vierde nationale crosstitel op rij pakken. Hij heeft er alles aan gedaan om topfit aan de start te staan en heeft daarom ook de Zevenheuvelenloop laten schieten.

Bij het EK Cross, twee weken, later wil hij zijn prestatie van verleden jaar minimaal evenaren. Toen werd hij in Velenje achtste. In Boedapest hoopt hij op een top 5-klassering.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>