Abdi Nageeye gaat ook voor het Nederlands record 15km: ‘Zondag wordt mijn dag’


Foto: Losse Veter

Zondag aanstande hebben zowel Abdi Nageeye als Jesper van der Wielen hun zinnen gezet op het verbeteren van het nationale record. In Nijmegen gaan het duo een aanval doen om de tijd van Marco Gielen (43’38”) uit de boeken te lopen. Dat is het officiële nationale record op de 15km. Maar Nageeye heeft stiekem zelfs in zijn achterhoofd om ook sneller te lopen dan de 43’31”. Dat is de tijd die Tonnie Dirks in 1989 op de 15km noteerde. Dit telt echter niet als nationaal record omdat Dirks dit liep op een niet officieel opgemeten parcours.

Nageeye, die in het voorjaar van 2014 zijn debuut gaat maken op de marathon, keerde pas deze week terug van een trainingsstage in Ethiopië. ‘Ik ben speciaal voor deze race daar naartoe gegaan. Ik wil zondag goed lopen en heb daar alle vertrouwen in. Zondag wordt mijn dag.’ Van der Wielen, de net als Nageeye bij Joshua Mols traint, heeft echter ook zijn zinnen gezet op dat record. Hoe zit dat met de rivaliteit tussen Nageeye en Van der Wielen? ‘Die rivaliteit bestaat wel, maar aan de andere kant gunnen we elkaar gewoon alles. Ik denk dat dat komt omdat we trainingsmaatjes zijn en maken elkaar beter. We doen ook zware trainingen samen die we samen goed afsluiten, en dat gun je het de ander gewoon als hij een dag beter is.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>