Wilson Kipsang wijkt uit naar Honolulu Marathon


Foto: Jeroen Deen

Na het annuleren van de New York City Marathon afgelopen weekend zijn veel topatleten op zoek naar een andere najaarsmarathon. Het lijkt erop dat een groot aantal zal uitwijken naar Japan. Daar wordt op 18 november de Yokohama Women’s Marathon en op 2 december de Fukuoka Marathon plaats.

Maar er zijn ook nog andere opties. Zo maakte de organisatie van de Honolulu Marathon bekend dat Wilson Kipsang op 9 december bij hen zal starten. De Keniaan bleef vorig jaar in Frankfurt slechts vier seconden verwijderd van het wereldrecord, won dit jaar de marathon van Londen en pakte brons tijdens de Olympische Spelen. Het betekent voor Honolulu dat zij voor het eerst in de geschiedenis een regerend olympisch medaillewinnaar aan de start hebben. Volgens de organisatie hebben zij geen andere lopers gecontracteerd die afgelopen weekend in New York zouden starten.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>