Net geen ‘grand-slam’ voor atlete Anne Zijderveld in Gorinchem

Gorinchem – Het sluitstuk van het Grote Rivieren Loopcircuit 2012, de Poort6-loop in Gorinchem die zaterdag 27 oktober gelopen werd, heeft gezorgd voor een verrassende ontknoping. Zo behaalde Passaatatlete Anne Zijderveld op een haar na niet de zo fel begeerde ‘grand-slam’, al eindigde zij wel op de eerste plaats bij de Vrouwen Senioren. De winst bij de heren ging naar Albert Meyer. Het Grote Rivieren Loopcircuit bestaat uit een serie van in totaal acht wedstrijden. Voor het eindklassement is een minimale deelname aan vijf wedstrijden een vereiste.

Ook al is ze blij met haar nummer 1 positie in het eindklassement, toch kan atlete Anne Zijderveld haar teleurstelling over het verloop van de wedstrijd in Gorinchem moeilijk verbloemen. ,,Het was een zware loop, vooral de laatste 200 meter waren moeilijk. Ik heb de laatste tijd veel lange afstanden gelopen. Het lijkt wel alsof ik daardoor mijn snelheid verloren ben.’’ Het scheelde nauwelijks iets, maar de winst van de Poort6-loop ging uiteindelijk naar Vanessa Hartman. Beide atletes kwamen in een tijd van 37.29 over de finish waarbij Hartman net een fractie eerder de lijn passeerde. Zijderveld: ,,Zij loopt weliswaar in een andere categorie, maar toch is het zuur. Ik had graag overall willen winnen. Dat was wat ik me vooraf had voorgenomen en daarin heb ik gefaald.’’ Even later wint toch de nuchterheid en zegt ze lachend: ,,dan moet ik het volgend jaar maar weer opnieuw proberen.’’

Ook bij de heren senioren werd een flinke strijd gevoerd. De verwachting vooraf was dat de strijd zou gaan tussen koplopers Albert Meijer en Henk van Leeuwen. Tijdens de wedstrijd bleek Thijmen Schouten van Loopgroep PK echter de meerdere. Hij finishte in een tijd van 32.15, Meijer werd tweede met dezelfde tijd en Van Leeuwen kwam in 34.10 als vijfde over de finishlijn. De eerste plaats in het eindklassement kwam daarmee op naam van Running2000-atleet Albert meijer.

Eindklassement
Het totaalplaatje van het eindklassement van het Grote Rivierenloopcircuit 2012 ziet er als volgt uit: Albert Meijer bij de Mannen Senioren, Anne Zijderveld bij de Vrouwen Senioren, Fouad Fertoute bij de M35, Peter Mijsberg bij de M45, Nico van Lent bij de M55, Marleen Zijderlaan bij de V35 en Cora Vlot bij de V45.

Facebook
Meer informatie, waaronder wedstrijdinformatie, wedstrijdverslagen en vooraankondigingen, zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit. Daarnaast beschikt het loopcircuit ook – onder de naam Grote Rivieren Loopcircuit – over een Facebookpagina. Ook hierop worden alle aankondigingen, verslagen en foto’s gepubliceerd.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>