Negenjarige bokser loopt halve marathon Brussel

Hij is net geen tien en heeft al een halve marathon in de benen. Charles De Coster liep als jongste deelnemer op de Brussels Marathon & Half Marathon.

Charles De Coster (9) is de jongste van vier en bokser, net als zijn zusje Florence. Daarbij hoort een goeie conditie en die krijg je door te lopen. Dat bracht Charles op het idee om deel te nemen aan een halve marathon. ‘Een goeie maand geleden kwam mijn zoon aanzetten met zijn plan,’ vertelt mama Veerle Lanssens. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Ik vind dit afschuwelijk.
  Dat de organisatie dit toe laat.
  En noch erger is dat die ouders dat toelaten.
  Ze zouden daarvoor bestraft moeten worden
  Maar wel proficiat voor Charles dat hij dit kan op die leeftijd

 • Ik zou het zeker niet aanraden maar iedere dag een zak chips en binnen achter de computer laten zitten lijkt me eerder een reden om ouders te bestraffen

 • … interessante reacties van mensen die vervolgens vol bewondering praten over de top-Kenianen en Ethiopiers die dit ook hebben gedaan. Precies een belangrijke reden waarom atletiek weinig prestatiegerichte (dus goede) sporters trekt. Het moet allemaal speels, gezellig, breed en ‘pedagogisch verantwoord’.

 • Als niet-bokser vind ik het lastig te beoordelen of dit wel of niet verstandig is.

  Ik heb de indruk dat bokstrainingen voor kinderen van die leeftijd doorgaans 1 uur duren. Dan zou ik denken dat een ondersteunende looptraining ook niet langer dan 1 uur zou mogen duren. En deelname aan een wedstrijd die (voor de betreffende bokser) meer dan 2 uur duurt lijkt dan inderdaad onverstandig. Temeer daar de wedstrijden voor een bokser van die leeftijd toch vast veel korter dan een kwartier duren.

  Welke bokser kan hier meer over zeggen?

  (Ik neem even aan dat die ultraloper die de laatste jaren zo goed presteert op Texel –ben zijn naam even kwijt– echt niet de enige hardloper is met een boks-achtergrond)

  In hoeverre moeten we van de organisatie van een hardloopwedstrijd eigenlijk verwachten dat zij inzicht hebben over wat al dan niet goed past in het trainingsschema van boksers?

  • Charles De Coster

   Ik kan u verzekeren nu ik er na 5 jaar op terugkijk dat dit zeker geen schadelijke gevolgen heeft gehad voor mij. Interessant om deze reacties te lezen. Ik kan jullie ook zeggen dat ik daarvoor al 2 jaar bokste en elke dag twee trainingen had van minstens 2u.